یک دعوت دوستانه

یک دعوت دوستانه

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۱ ثبت شده است

«چه شب‌ها که می‌خواستم برایت قصه بگویم ولی تو خوابت می‌آمد. آه چه خوش خوابی تو. پدرم می‌گفت قصه راه را کوتاه می‌کند، شب را بلند. می‌شنوی چه می‌گویم؟ چه بشنوی چه نشنوی، امشب باید برایت قصه بگویم. دیگر معلوم نیست کنار هم باشیم. خوش‌خواب؛ گوشَت با من است؟ نمی‌دانم از کدام قصه خوشت می‌آید. من که تا حالا برای هیچ پادشاهی قصه تعریف نکرده‌ام! دست و پایم را گم می‌کنم. راستی چه می‌گفتند آن غریبه‌ها. من که یک کلام از حرفشان را باور نکردم، الا اینکه تو پادشاه عالم می‌شوی...» کتاب " سه کاهن" را در مسیر سمنان خواندم.  آنقدر مجذوبم کرد که انگار نه انگار قرار بود در قطار روی پایان‌نامه‌ام کار کنم و سوالاتم را از استاد بپرسم. کتاب مربوط به سه کاهنی است که چشم درخشش پادشاه کون و مکان را ندارند. و با ترفتدهای گوناگون به دنبال حضرت رسول می‌گردند. محمد(ص) کودکی شیرین و مبارک در دامن دایه‌ای همچون مادر مثل حلیمه!داستان با فضایی آرام شروع می‌شود و اما به مرور زمان جذابیت و هیجان را در داستان حس می‌کنی.   کتابی که با روایت سوم شخص شروع می‌شود. نویسنده در اوایل کتاب فضای را خوب برای مخاطب ترسیم می‌کند. که حلیمه در چه موقیعتی در چه قبیله‌ای و با چه خاندان و اقوامی زندگی می‌کند. خلاقیات کسانی که در داستان قرار است حتی فقط در حد یک کلمه حرف بزنن خوب به تصویر کشیده شده است. به مرور هرچه جلوتر می‌روی هیجان سراغت می‌آید. اما به نظر می‌آید متن‌های ادبی که قیصری از زبان سوم شخص به کار می‌برد در اوج حرارت و هیجان داستان همچون آب سردی حالت را به تمام معنا می‌گیرد. فضاسازی و نثرهای ادبی قیصری در وایل کتاب به مراتب بهتر از مابقی داستان است.

 

اما این دلیلی بر بد بودن کتاب نیست!  خیلی وقت‌ها انسان چیزی را می‌شنود که آنقدر شیرین است و به دلش می‌نشیند که دوست دارد لبش را گاز بگیرد از فرط لبخندی که بابت شیرینی مطلب به لبت می‌آید در حالیکه چشمانت پر اشک است بابت اینکه مطلب دقیقا رو نقطه ماکزیمم فطرتت نشسته است.داستان این خنده و گریه بر می‌گردد به صحبت‌هایی که حلیمه همچون دختری با احساس با کودکی 4 ساله صحبت می‌کند. هزار بار این گفتگو‌های حلیمه با کودکی که در خواب است را بخوانی باز هم سیرت نمی‌کند. برا همین است که می‌گویم وقتی در فضای گفتگوی حلیمه و محمد(ص)، قیصری به عنوان سوم شخص می‌آید وسط و توصیف می‌کند فضا را  حالت گرفته می‌شود. یکی دیگر از نقاط ضعف داستان به نظر چگونگی پایان دادن به داستان است. به نظر می‌آید داستان به یکباره به پایان می‌رسد. و از نقطه اوج به یکبار سقط می‌کند پایین. شاید فضا سازی اواسط کتاب اینجا می‌بایست به کار گرفته می‌شد. اما باید به قیصری دست مریزاد گفت. کتاب خوبی بود  و لحظات خوبی را برایم رقم زد.  

در ای رابطه بخوانید:

سه کاهن، ملای تهرانی صدرالدین احسان رضایی، بدایه(+)

سه کاهن، شیخ الرییس محمد حقی، کتاب نما(+)

کودکی پیامبر، آقای کیا، کتابستان(+)

۳ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آذر ۹۱ ، ۱۴:۵۲
شارل مِسیه

بیش از سی سال است، تحریم‌هایی که به منظور تضعیف و زمین‌گیر کردن ایران در دستور کار کشورهای غربی قرار گرفته با بصیرت مردم و حمایت آنها در عرصه‌های مختلف  بی‌نتیجه مانده است. این تحریم ها از بلوکه کردن اموال ایران بعد از رویداد گروگانگیری دیپلمات‌های آمریکایی در تهران در13 آبان سال 1357 آغاز و تا امروز با بهانه‌هایی چون متوقت کردن پیشرفت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به بهانه نظامی بودن آن ادامه یافته است. اگرچه طرح داماتو پیش از بحث های مربوط به برنامه صلح آمیز هسته ای ایران آغاز شد. چرا که رئیس‌جمهوری آمریکا، در 16 اردیبهشت 1374 با صدور یک دستورالعمل اجرایی، کلیه معاملات تجاری با ایران و سرمایه‌گذاری در این کشور توسط شرکت‌های آمریکایی را ممنوع کرد. در 5 اوت 1996(15 مرداد 375) بیل کلینتون، مصوبه‌ای دیگر معروف به قانون داماتو را به امضا رساند، که براساس آن شرکت‌های غیرآمریکایی که بیش از 40 میلیون دلار در سال در صنایع نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری کنند، مورد تحریم و مجازات اقتصادی آمریکا قرار خواهند گرفت. هدف از تحریم تغییر رفتار جمهوری اسلامی ایران است. برای اینکه این تغییر رفتار انجام گیرد، لایحه امیدوار است فشارهای اقتصادی را بر ایران افزایش داده و ایران را به سمت انزوای بیشتر در روابط خارجی سوق دهد و در نتیجه فشارهای مضاعف بین‌المللی و اقتصادی و نارضایتی را در داخل افزایش دهد. سیاست داخلی می‌تواند به سویی حرکت نماید، که خود موجب فشارهای بین‌‌المللی جدید و نارضایتی‌های بیشتر داخلی شده و این دو آنقدر هزینه‌های اقتصادی و سیاسی را بالا ببرند تا اینکه مسئولین مجبور به اتخاذ سیاست‌های جدید در عرصه‌ی بین‌المللی و به طور خلاصه، دادن امتیاز در خارج از کشور و عقب‌نشینی از آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی شوند. اما سوای همه این مباحث همانطور که مقام معظم‌ رهبری فرموده‌اند: «تحریم‌ها از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشته است در حالیکه موضوع هسته‌ای، مربوط به چند سال اخیر است، بنابراین مشکل اصلی آنها، ملتی است که تصمیم گرفته مستقل باشد، زیر بار ظلم نرود و ظالم را افشاء کند و این پیام را به همه ملت‌ها نیز بدهد که این کار را انجام داده است و بیشتر هم انجام خواهد داد.» بنابراین هدف تحریم‌ها و تهدیدهای غرب علیه ایران جدا کردن مردم از ارزش‌ها و آرمان‌های انقلابی است.

عزت و اقتدار ما به دلیل پایبندی به همین آرمان‌هاست و بر همگان واضح و مبرهن است که«ترس دشمن از ایران اسلامی است نه ایرانِ دارای انرژی هسته‌ای» بنابراین بهترین راه مقابله با تحریم‌ها محکم کردن پیوند جامعه با ارزش‌ها و آرمان‌های انقلابی و اسلامی است. چرا که یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب کرامت بخشیدن به انسان درابعاد مختلف و حرکت به سمت احیای مجدد اسلام ناب محمدی(ص) است. در پایان باید گفت که  جمهوری اسلامی ایران، در طی سه دهه‌ی گذشته با تحریم‌های بسیاری مواجه بوده است، تحریم‌های نفتی را می‌توان یکی از مهم‌ترین تحریم‌هایی دانست که توسط کشورهای غربی برضد ایران اعمال شده است. وابستگی اقتصاد ایران به نفت از یک سو؛ و نیاز کشورهای دنیا به نفت ایران از سوی دیگر، موجب پیچیدگی‌های بسیاری در پیش‌بینی فرجام این تحریم‌ها شده است. آنچه که اهمیت دارد این است که جمهوری اسلامی ایران باید بکوشد تهدیدهای موجود را به فرصت تبدیل کرده و وابستگی خود را به نفت به حداقل ممکن برساند. گرچه ذکر این نکته ضروری است که حجم عملیات روانی و بحث‌های رسانه‌ای موجود در این خصوص بسیار بیشتر و سنگین‌تر از واقعیت این تحریم‌هاست. در واقع این احساس وجود دارد که آمریکایی‌ها بیش از تأثیرات واقعی تحریم نفت و ‌بانک مرکزی، روی اثر روانی و وادار کردن مردم ایران به انجام دادن رفتارهای هیجانی در حوزه‌ی اقتصاد و نیز روی گسترده کردن یأس و ناامیدی در داخل ایران برای تقویت حس نیاز به سازش با غرب حساب کرده‌اند. به عبارت دیگر این موارد برای آمریکایی‌ها مهم‌تر از اجرای خود تحریم‌هاست.

۰ موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آذر ۹۱ ، ۱۲:۱۲
شارل مِسیه